The Sims 4 krijgt een nieuwe look en “Create a Sim” modus

The Sims 4 zal deze week een nieuwe look en wat in-game extra’s krijgen, dat hebben Maxis en EA aangekondigd.

Voor diegenen die zich al meteen zorgen maken dat de game plots enorm veel zou veranderen, geen zorgen. De nieuwe look slaat namelijk vooral op de promotiematerialen van de game. Zo is de ‘Plumbob’, het groene diamantje dat boven de Sims zweeft, die op promotiemateriaal gebruikt wordt lichtjes vernieuwd. Hij krijgt namelijk iets meer “bling”. De in-game plumbob blijft onveranderd.

The Sims 4 krijgt ook een nieuwe box art met nieuwe personages erop. Die nieuwe Sims zullen ook in de game voorgesteld worden, maar wie ze juist zijn is nog niet bekend gemaakt.

Maar er komen toch enkele in-game veranderingen: zo krijgen we een nieuwe hoofdmenu, en bij Create a Sim krijgen we nu de optie om een kleine quiz in te vullen. Als je dat doet zal de game voor jou de karaktereigenschappen (en soms zelfs het beroep) van jouw Sim kiezen. Diepe vragen moet je hier niet verwachten, het gaat meer om vragen zoals “Wat zou jouw Sim doen als die op reis gaat, of wat doet die als hij of zij een vreemde plant in de tuin ziet?”. Het uiterlijk van de, voor jouw gemaakte Sim, kan je nog steeds aanpassen.

Om af te sluiten zullen er ook meer dan 1000 ‘nieuwe’ items aan de game toegevoegd worden. Je moet je alleen niet te veel voorstellen bij die nieuwe items. Het zijn namelijk in-game voorwerpen die al in de wereld van The Sims zaten, maar die je zelf niet kon gebruiken. Het gaat om items zoals rotsen, planten, volledige huizen, verkeersborden en veel meer. De ‘nieuwe’ items zullen hierdoor ook niet interactief zijn, en dienen dus enkel als decoratie.

Om nog meer details over de update, die later deze week zou verschijnen op Windows PC en Mac OS, kan je de gehele presentatie hieronder bekijken.

The Sims 4 is nu beschikbaar op PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven